2-3 april 2025 | Prioritet Serneke Arena | Göteborg

Bergmanlabora plus JK-labb = Sant

Hallkartan är full med innovativa och spännande företag från hela produktutveckling kedjan. Låt oss presentera vår utställare Bergmanlabora

Bergmanlabora och JK-lab är välkända varumärken som nu går samman och blir ett enda företag. Bergmanlabora representerar Nikon Metrology och deras sortiment av industriella mikroskop och bildanalys. Tillsammans med JK-labs kunskap och produkter inom metallografi, blir vi unika på marknaden att erbjuda en komplett kedja av instrument för materiallabb.

Vårt sortiment av mikroskopi och bildanalys innehåller allt från stereomikroskop för lägre förstoring till rättvända och inverterade mikroskop med hög förstoring. Alla instrument är kopplade till Nikons Nis-Elements mjukvara för avancerade mät-funktioner och rapportgenerering. Vi har även en smidig bänk-SEM i vårt sortiment.

Våra produkter från QATM erbjuder allt som behövs inom metallografi, dvs. kapar, slipar och polermaskiner samt hårdhetstestare. Hårdhet är ett mått på motståndet mot lokaliserad plastisk deformation, som orsakas av mekaniskt tryck eller nötning.

Tillsammans blir vi ett starkare företag som representerar fler välkända leverantörer av olika typer av labbinstrument, bl.a. Biolin Scientific, med sina produktvarumärken QSense, Attension och KSV NIMA. Dessa tensionmetrar kan definiera kontaktvinkel, vätbarhet, ytspänning och ytenergi för utveckling och kontroll av coatings, ytbehandlingsmetoder och vätskor. QCM-D används för att kvantifiera molekylär inbindning och struktur på nanonivå.

Vi representerar även Nikons sortiment av utrustning för datortomografi (CT) och röntgeninspektion (X-ray inspection), som används för icke-destruktiv avbildning av komposit- och metallprover inom materialforskning samt som kvalitetskontroll inom industriell tillverkning. Systemen används för applikationer inom exempelvis additiv tillverkning (additive manufacturing, AM), batteritillverkning och elektronik (PCB, BGA och chip design). Det är också möjligt att inspektera prover för sprickor och defekter som inte syns från utsidan.

Vad som gör oss unika på marknaden är vår blandning av provupparbetning och analysinstrument, vilket gör oss till en komplett leverantör. Vi har stor kunskap inom företaget om våra instrument och hur man kan använda dem. Tveka inte att kontakta oss och diskutera din applikation, så kan vi berätta hur vi kan hjälpa dig.

Besök Bergmanlambora i monter L:20 på Advanced Engineering Göteborg 19-20 april!

Dela inlägget:

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter om mässan och för att följa våra uppdateringar om hur vi skapar säkra mötesplatser. Få även första tjing till våra event och medverka i exklusiva tävlingar. Vi delar bara med oss av givande information – Det är ett löfte som vi ger dig som prenumerant! 

Scroll to Top