Prioritet Serneke Arena | Göteborg

Strategiska samarbeten för samverkan i Västsverige

INVESTHALLAND_PRESSMEDD

Advanced Engineering är en viktig mötesplats för samverkan. Den 19-20 april samlas tusentals ingenjörer, produktutvecklare och inköpare från tillverkande industri för att ta del av framtidens produktutveckling och innovation. Nu knyter mässan till sig ytterligare strategiska samarbeten för samverkan i Västsverige. Invest Halland, Elektronikcentrum vid Högskolan i Halmstad och innovationsarenan High five ansluter som partners till Advanced Engineering Göteborg.

”Advanced Engineering är en viktig mötesplats för samverkan i Västsverige. Hallands län, med nästan 350 000 invånare, är en livaktig hub för dynamiska affärsmöjligheter. Näringslivet sprudlar av entreprenörskultur, samarbete, kunskap och innovation. Det är en mångsidig affärsregion, med styrkor inom områden som digital teknik, uppkopplad hälsa, framtida mat och smarta material. Inom digital teknik finns ett naturligt fokus på innovation, AI, IoT och Cyber Security. Vi vill inspirera nya entreprenörer och specialister att följa med oss på vår resa in i framtiden”, säger, Erik Behm, Investment Strategist, Invest in Halland. 

För första gången medverkar Invest Halland, Högskolan i Halmstad och innovationsarenan High five som partners till Advanced Engineering. De här tre viktiga aktörerna kommer visa regionens stora potential inom teknik, avancerade material, tech och tillverkning.

”Vi är otroligt glada för det stora intresset för Advanced Engineering Göteborg 19-20 april. Halland är up- and coming och har många branscher med stor potential. Allt från underleverantörer till fordonsindustrin och elektronikindustrin till avancerade material. Näringslivet består förutom tillverkande industri av jordbruk, livsmedel och skogsindustri. IoT är en överraskande viktig del av dessa näringar. Samarbetet med Invest Halland, Högskolan i Halmstad och innovationsarenan High five breddar vårt nätverk och bidrar med otroligt mycket kompetens”, säger Helena Crivei, affärsområdesansvarig Advanced Engineering.

Advanced Engineering är Sveriges enda mötesplats som fokuserar på produktutveckling och sourcing för den tillverkande industrin. Den 19–20 april 2023 arrangeras mötesplatsen på Prioritet Serneke Arena parallellt med Elektronikmässan.
Vill du veta mer om Advanced Engineering eller Elektronikmässan? Besök hemsidan för respektive mässa för mer information, www.advancedengineeringgbg.se / www.elektronikmassangbg.se eller kontakta Helena Crivei, affärsområdesansvarig Advanced Engineering +46 (0)738 16 45 00, Helena.Crivei@easyfairs.com.

Dela inlägget:

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter om mässan och för att följa våra uppdateringar om hur vi skapar säkra mötesplatser. Få även första tjing till våra event och medverka i exklusiva tävlingar. Vi delar bara med oss av givande information – Det är ett löfte som vi ger dig som prenumerant! 

Scroll to Top