Prioritet Serneke Arena | Göteborg

Publikrekord på Advanced Engineering Göteborg

Den efterlängtade mötesplatsen Advanced Engineering attraherade rekordstor publik den 19-20 april. När över 150 utställare och partners samt över 3000 besökare samlades på Prioritet Serneke Arena skapades en atmosfär som andades innovation och ingenjörskonst i världsklass. Glädjen av att åter mötas undgick ingen när mässan var tillbaka i Göteborg

Mässdagarna kretsade kring innovation, hållbarhet och framtidens kompetens. Mässan som helhet har lockat med ledande leverantörer, nya företag och ett fullspäckat seminarieprogram.

Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg, invigde mötesplatsen med att ge en inblick i möjligheterna och utmaningarna i vår regions ekonomi. Publiken fick med sig insikter kring vad som driver utvecklingen och vilka framgångsfaktorer är viktiga för näringslivet framöver.

Advanced Engineerings nya feature Autotech med föreläsare som Michael Schön, Volvo Cars, Technical Director Technology Fund in Sweden och Zara Zamani, CSO, ChromaWay attraherade en stor publik. Arlena Amiri, Head of Advanced Engineering Polestar och Magnus Penker, Wall Street Journal & USA Today Bestselling author höll ett uppskattat seminarie där de presenterade insikterna från sitt white paper; How to drive extreme tech innovation in the automotive industry – lessons learned.

Nytt för i år var området ”Advanced Materials ” som skapats i samarbete med Chalmers Industriteknik. Här fick besökarna ta del av det senaste inom svensk materialinnovation, träffa spännande startups och fick dessutom tillfälle att boka kostnadsfri rådgivning av materialexperter från Chalmers Industriteknik.

Biljetterna var slutsålda när Advanced Engineering gästades av TEDxGöteborg som avrundade första dagen med sitt inspirerande event; ”Masters of Impact”.

På Advanced Engineering har vi sett många efterlängtade återseenden och nya kontakter som etablerats. Utöver alla ledande leverantörers produkter och tjänster har seminarieprogrammet varit välfyllt med viktiga ämnen.

”Stort intresse från flera olika industrier. Väldigt bra tryck, vi hade besök hela tiden från morgonen. Många var nyfikna på tekniken. Rätt folk på plats, besökarna är helt rätt. Det kommer bli framtida samarbeten över teknikgränserna. Advanced Engineering är ett väldigt bra exponeringstillfälle för nya industrivertikaler”, säger Isak Olevic, CEO, Flexound

Stockholm härnäst
Efter succélanseringen 2022 kommer Advanced Engineering tillbaka till Stockholm 10-11 april 2024. Advanced Engineering är mötesplatsen för alla som utvecklar nya och befintliga produkter, allt från design och koncept till rätt material, komponenter och elektronik. Här samlar vi allt du behöver veta på ett ställe.

Dela inlägget:

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter om mässan och för att följa våra uppdateringar om hur vi skapar säkra mötesplatser. Få även första tjing till våra event och medverka i exklusiva tävlingar. Vi delar bara med oss av givande information – Det är ett löfte som vi ger dig som prenumerant! 

Scroll to Top