2-3 april 2025 | Prioritet Serneke Arena | Göteborg

Koenigsegg Automotive – Ett av Sveriges mest innovativa techbolag i stor expansion med sikte mot ett innovationscentrum i Ängelholm

Koenigsegg Automotive grundades utifrån drömmen och visionen om den unika sportbilen. Från starten 1994 tills i dag drivs företaget av passionerade medarbetare under ledning av grundaren Christian Von Koenigsegg. Koenigsegg Automotive ett av Sveriges mest innovativa techbolag och helt unika i sitt slag som Megacar-tillverkare. Med extraordinär beslutsamhet och vision har företaget en tradition av att bryta rekord och utmana gränser.

I en intensiv tillväxtfas letar nu Koenigsegg Automotive efter företag och individer med stora idéer för att följa med på deras otroliga resa.

Vad innebär det att jobba för Koenigsegg Automotive?
Allt som tillverkas hos Koenigsegg är handgjort från grunden. Detta är en arbetsplats för individer med passion för sitt arbete. Vi söker personer som är villiga att tänka och arbeta utanför boxen. Allting vi gör skall alltid göras lite snabbare och lite bättre, berättar Mats Johansson, Talent Acquisition Partner på Koenigsegg Automotive AB.

Vi har en tradition av att bryta rekord, inte bara för hastighet utan även på innovation. Vi har medarbetare från 48 olika nationer och är övertygade om att mångfald är en förutsättning för att skapa en inspirerande miljö och en innovativ organisation. Vi behöver medarbetare med olika bakgrunder och nya infallsvinklar.

Vem söker ni?
Vi är en snabbrörlig organisation som söker modiga individer. Vi behöver passionerade medarbetare som sätter höga mål för att kunna tillverka världens bästa produkter.

Hos oss finns det utrymme för passionerade individer med stora idéer för att växa och utvecklas. I kontrast till andra OEM:er kan våra ingenjörer säga ”Den här har jag gjort. Från ax till limpa”. Vi har stora breda roller med mycket ansvar, men även mycket frihet och förtroende.
Individer som vill vara med och påverka och har mycket engagemang, passion och energi platsar hos oss. Framgång bygger på crossfunktionella flöden. Våra anställda kommer alltid utmanas att röra sig utanför sin ”comfort zone”.

Vilket anställningsbehov har ni det närmsta året?
Alla teknikområden har ett stort rekryteringsbehov. Allt från kompetens inom batteri och elmotorer till mjukvaruutvecklare, maskiningenjörer och mekanikingenjörer. Det långsiktiga behovet är ett 100-tal ingenjörer och ca 150 i produktion.
Koenigsegg expanderar med byggnationen av helt nya lokaler vid den gamla flygflottiljen F10 i Ängelholm. Det är snart dags för invigningen av den nya fabriken som ska sitta ihop med företagets befintliga kontorslokaler och de fyra flyghangarerna som byggts om till avancerade tillverkningslokaler. Företaget förvaltar respektfullt platsens anrika historia och avser att på sikt skapa ett innovationscentrum i Ängelholm.
Som en av Sveriges mest Innovativa arbetsgivare strävar Koenigsegg Automotive ständigt efter ultimat prestanda och perfektion, och de har höga förväntningar på både nuvarande och framtida anställda. Vi nöjer oss inte med något mindre, avslutar Mats Johansson, Talent Acquisition Partner på Koenigsegg Automotive AB

Dela inlägget:

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter om mässan och för att följa våra uppdateringar om hur vi skapar säkra mötesplatser. Få även första tjing till våra event och medverka i exklusiva tävlingar. Vi delar bara med oss av givande information – Det är ett löfte som vi ger dig som prenumerant! 

Scroll to Top