2-3 april 2025 | Prioritet Serneke Arena | Göteborg

Materialinnovation högt på Agendan på Advanced Engineering 2023 i samarbete med Chalmers Industriteknik

Chalmers_industriteknik_PM

På Advanced Engineering Göteborg den 19–20 april kommer besökarna att få ta del av det senaste inom materialinnovation. Mässbesökarna kommer även erbjudas rådgivning från Chalmers Industritekniks materialexperter.

Advanced Engineering Göteborg riktar sig till alla som arbetar med produktutveckling, innovation och strategiska inköp. Inför mässan den 19–20 april på Prioritet Serneke Arena i Göteborg ingår Advanced Engineering ett strategiskt samarbete med Chalmers Industriteknik för att sätta materialinnovation högt på agendan.

”Vi vill nå ut med de senaste rönen från forskningen för att bolag i Sverige skall kunna applicera dessa tillämpat på sina produkter och tjänster. Vårt deltagande i Advanced Engineering kommer ge oss goda möjligheter att nå många bolag för att hjälpa dem på deras innovations- och tillväxtresa. Vi vill träffa bolag för att förstå deras utmaningar och vad de efterfrågar, för att kunna matcha deras behov med den senaste forskningen. Advanced Engineering kommer att vara ett bra tillfälle för bolagen att stärka sina nätverk och att få tillgång till ny teknologi.”, säger Johan Bengtsson, Business Development Manager / Director Materials på Chalmers Industriteknik.

I mässhallen skapas en helt ny yta dedikerad åt materialinnovation. Här kommer nya spännande material, både från egenskapssynpunkt och hållbarhetsperspektiv att exponeras. Besökarna kommer även att erbjudas rådgivning från materialexperter från Chalmers Industriteknik.

”I våra samtal med Sveriges produktutvecklare och ingenjörer framkommer det tydligt vilken otroligt viktig roll material spelar i deras arbete. Vi gör materialinnovation tillgängligt för alla som besöker mässan. Därför kommer vi i år att göra en stor satsning tillsammans med Chalmers industriteknik och skapa ett område på mässgolvet dedikerat åt material där man kan inspireras av ny innovation men också få möjlighet att boka rådgivning med knivskarpa materialexperter. Det händer mycket spännande kring materialinnovation inte minst i Sverige. Detta vill vi visa på plats!”, säger Mahtab Karimi, projektledare för Advanced Engineering.

Chalmers Industriteknik
Koncernen Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Stiftelsen Chalmers Industriteknik grundades 1984 av Chalmers tekniska högskola med syfte att stärka svensk innovationsförmåga och föra ut senaste forskningen till samhälle och företag. Stiftelsens uppdrag är att, i samverkan med andra aktörer och med utgångspunkt i samhällsutmaningar och pågående forskning, identifiera, initiera och driva innovationsprojekt med stor potential att bidra till en hållbar samhällsutveckling.

Psst, du har väl inte missat att besöka mässa är kostnadsfritt för dig inom industrin?

Dela inlägget:

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter om mässan och för att följa våra uppdateringar om hur vi skapar säkra mötesplatser. Få även första tjing till våra event och medverka i exklusiva tävlingar. Vi delar bara med oss av givande information – Det är ett löfte som vi ger dig som prenumerant! 

Scroll to Top