Prioritet Serneke Arena | Göteborg

Utställare tipsar: Bli konkurrenskraftig med hjälp av simulering

Utställare tipsar: Intervju med Altair

Varför väljer ni att ställa ut på Advanced Engineering 2020?
Vi väljer att ställa ut på Advanced Engineering 2020 då det är en bred mötesplats för produktutvecklare och beslutsfattare inom Nordisk verkstadsindustri där vi har lösningar för denna målgrupp genom hela produktutvecklingskedjan.

Vad är det ni kommer visa 2020 som gör att man absolut inte får missa att besöka er?
Vi är ledande leverantör av simuleringsmjukvara som möjliggör innovation med minskad utvecklingstid, vilket i sin tur ger lägre kostnader genom hela produktlivscykeln. Att använda sig av simulering är en nödvändig drivkraft i innovationen, ett sätt att vara konkurrenskraftig idag inom alla branscher. Detta kommer vi visa i vår utställningsyta under Advanced Engineering 2020.

Hur löser er produkt eller tjänst ett problem?
Det är fördelaktigt att redan i inledningen av designfasen använda sig av så kallad topologioptimering, när man med hjälp av programvaran kan räkna fram optimal materialfördelning utifrån faktorer som exempelvis belastning och spänningskrav. Målet är optimerad design som omfattar allt ifrån struktur och rörelse till termisk kontroll och elektromagnetism – samtidigt som programvaran analyserar, tolkar och visualiserar data.

Hur är ni en del av Industri 4.0?
Med hjälp av våra programvaror finns lösningar genom hela produktlivscykeln från tidigt designskede inom utveckling av smarta produkter till insamling och hantering av data för att skapa så  flexibla och integrerade produkter som möjligt.

Vad är det roligaste med att jobba inom den bransch du är?
Möjligheten att på bred nivå hjälpa bolag i deras utvecklingsprocess och på så vis vara en del i kedjan till framtidens innovationer.

Scroll to Top