Prioritet Serneke Arena | Göteborg

Volvo visar senaste tekniken inom Geofencing på Advanced Engineering

Volvo logga

Volvo Cars & Volvo AB ingår samarbete med mässan Advanced Engineering, som går av stapeln den 27-28 mars 2019 i nyöppnade Åbymässans lokaler. Deltagandet är av stor vikt för fokusområdet automotive som lanseras på mässan i år. Företagen vill med samarbetet bland annat nå ut med sina tekniska framsteg inom Geofencing, som bidrar till säkrare, grönare och smartare städer.

Mässan Advanced Engineering arrangeras nu för andra gången i Göteborg i Easyfairs regi. I år lanserades automotive engineering – ett nytt fokusområde som rimmar bra med Göteborgs fordonstunga industri. Nu har Volvo Cars & Volvo AB valt att ansluta sig till mässan.

– Det är otroligt roligt att Volvo vill synas så brett hos oss i år. Det ger en bra grund till att bygga upp vårt nya fokusområde som vi ser stor potential hos, säger Ester Fardell, projektledare.

Volvo Cars & Volvo AB kommer att dela yta i mässhallen. Där kommer bilen XC60 och tillhörande trafikljus ställas upp för att kommunicera tekniken runt uppkopplade trafikljus samt Geofencing som en del av arbetet med smarta städer. Dessutom kommer simulering av Geofencing i buss att visas via VR-teknik.

Uppkopplade fordon och uppkopplad infrastruktur medför att information från fordon och infrastruktur kan delas via mobilnätet och därmed göra transportsystemet säkrare och miljövänligare. Två olika applikationer kommer att demonstreras. I det första fallet används trafikljusinformationen dels för att informera föraren om tid till grönt ljus då bilen står stilla och väntar och dels för att reglera bilen så att den blir mer energieffektiv. I det andra fallet har en stad definierat och publicerat en miljözon där en Volvo Plug-in hybrid endast använder elektrisk energi inom miljözonen. Bilen har en ny mjukvara som stänger av förbränningsmotorn automatiskt och reglerar drivlinan optimalt både i och utanför miljözonen.

– Vårt mål med deltagandet är påverkan. Städerna och politikerna behöver se fördelarna med Geofencing och föra en dialog med oss, säger Mats Haglund, Exhibition Manager på Volvo AB.

Lars Mårtensson, Environment and Innovation Director hos Volvo Trucks och Jonn Lantz, Technical Leader in Agile Software Development på Volvo Cars, kommer också att gästa talarscenen på mässan.

Därtill kommer valda Start-up bolag i Volvo Cars och Volvos nätverk att delta.

Om mässorna Advanced Engineering & Elektronik:
Advanced Engineering är en mötesplats för utveckling och effektivisering av morgondagens högteknologiska industri och ingenjörskonst. Parallellt under samma tak arrangeras den tillsammans med Elektronik, Sveriges viktigaste mötesplats för elektronikbranschen. Mässorna går av stapeln 27-28 mars på nyöppnade Åbymässan i Göteborg. För alla som arbetar inom branschen är entré, aktiviteter och seminarieprogram kostnadsfritt. Högskolestuderande välkomnas 28 mars efter kl. 14. För mer information besök mässornas hemsidor advancedengineering.se & elektronikmassan.se.

Kontaktuppgifter för mer info:
Ester Fardell, projektledare Advanced Engineering & Elektronik
Tel: 031-89 41 78
Mail: ester.fardell@easyfairs.com

Mats Haglund, Exhibition Manager, Volvo AB
Tel: 073-087 83 44
Mail: mats.mh.haglund@volvo.com

Anna-Karin Wennersand, Event Management Director, Volvo Cars AB
Tel: +4673333 08 49
Mail: anna.karin.wennersand@volvocars.com

I linje med företagets mission ”Visit the future” gör Easyfairs det möjligt för intressenter att besöka framtiden genom att skapa spännande mötesplatser som uppfyller deras behov och presenterar lösningar i det optimala formatet.

Koncernen arrangerar idag 218 mässor i 17 länder (Algeriet, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Kina, Nederländerna, Norge, Portugal, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA). Easyfairs driver dessutom 10 mässanläggningar i Belgien, Nederländerna och Sverige (Antwerpen, Gent, Nekkerhal – Mechelen, Namur, Gorinchem, Hardenberg, Venray, Göteborg, Malmö och Stockholm).

Koncernen har drygt 750 anställda och omsatte under verksamhetsåret 2017–2018 drygt 157 miljoner euro.

Besök vår webbplats för mer information: www.easyfairs.com

Scroll to Top