Prioritet Serneke Arena | Göteborg

Årets innovation - Inission innovation award 2019

Inission

Vi vill lyfta fram nästa innovatör
Inission är sprunget ur entreprenörskap och en tro på konkurrenskraftig svensk produktion. Vi strävar ständigt efter att vara branschens bästa totalleverantör och dessutom älskar vi tillväxt. Syftet med tävlingen är att hjälpa nya entreprenörer och idéer att växa och frodas genom att erbjuda utveckling, industrialisering och tillverkning under ett år. Värdet uppgår till 1,25 miljoner kronor.

Tävlingen
Tack vare våra samarbetspartners och annonsering i en rad olika kanaler sprids vetskapen om tävlingen. Intresseanmälningarna kommer från hela Sverige men störst intresse finns i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. När tävlingen lanseras kan bolag anmäla sitt intresse via vår tävlingsmail, avling@inission.com. Vi förser dem då med det material de behöver för att kunna delta i tävlingen; en affärsmall och ett dokument med regler och formella krav. All nödvändig information finns också på www.inission.com. För att bidragen ska kunna bedömas på ett korrekt sätt måste vissa kriterier uppfyllas. Bl.a. ska det finnas en väl genomtänkt affärsplan och innovationen måste utgå från en produkt som är producerbar och innehåller elektronik. Deltagarna måste även kunna offentliggöra sin innovation. Juryn avgör vilka bidrag som är godkända att delta i tävlingen, samt utser vinnaren. Juryn tittar på uppfinningshöjd, genomförbarhet, marknadspotential och nyhetsvärde i sin utvärdering. Juryn består av Inissions ägare, Prevas, Almi Företagspartner AB, Nordea och NyTeknik.

Finalen
Juryn utser först de tre bästa bidragen och offentliggör finalisterna 18 mars. Finalisterna bjuds sedan med till Göteborg där de dagen innan finalen ska övertyga juryn i ett Draknästet-liknande koncept. Finalen avgörs på Stora scenen den 27 mars mitt under pågående Elektronik 2019 i Easyfairs nybyggda Åbymässa-komplex. Finalisterna får då presentera sina innovationer inför allmänhet och press och därefter utses vinnaren av Publikens pris. Finalen
avslutas med att juryn offentliggör vinnaren av Inission innovation Award.

Samarbetspartners
Prevas erbjuder innovativa lösningar, tjänster och produkter till företag som utvecklar produkter eller som har behov av att effektivisera eller automatisera sin verksamhet. Sedan 1985 har Prevas hunnit med att utveckla över 5 000 produkter, varav flera har bidragit till att göra Prevas kunder till världsledande inom sina områden. Prevas kommer kunna erbjuda vinnaren utvecklingstjänster till ett värde upp till 250 000 kr. NyTeknik förmedlar de senaste nyheterna, produkterna, trenderna och innovationerna och ligger i framkant när det gäller bevakning av expansiva branscher som IT, telekom, energi och bioteknik samt hur den nya tekniken används inom industrin. Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser. Under Inission innovation award ingår Almi i juryn samt bidrar med att distribuera och sprida inbjudan till tävlingen via sitt utbredda nätverk. Nordea Bank AB är en svensk bank- och finanskoncern med ca 11 miljoner kunder, 30 000 anställda och 600 kontor. Nordea är en av Europas tio största fullservicebanker mätt i börsvärde.

Exempel på Tidigare vinnare
Genom åren har sex vinnare av Inission innovation Award utsetts. Här är några av dem. 2012 vann Ferroamp med sin innovation Smart Energy Hub. Smart Energy Hub är en kombination av solceller och lokalt energilager. Syftet är att man ska kunna styra energiflödena på ett optimalt sätt och på så vis sänka kostnaderna. 2014 vann LARA Diagnostics med ett lättanvänt och kostnadseffektivt instrument för högkvalitativ diagnosticering av perifera nervskador. 2017 vann H&E Solutions med EVAM System, en teknisk innovation som monteras i utryckningsfordon för att varna andra bilister om dess närvaro och framfart. 2018 vann Viscando Traffic Systems med sitt trafiksystem ”Smartare trafikstyrning med 3D och AI” – en intelligent och i princip underhållsfri sensorteknologi som detekterar inte bara fordon utan också fotgängare och cyklister

I linje med företagets mission ”Visit the future” gör Easyfairs det möjligt för intressenter att besöka framtiden genom att skapa spännande mötesplatser som uppfyller deras behov och presenterar lösningar i det optimala formatet.

Koncernen arrangerar idag 218 mässor i 17 länder (Algeriet, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Kina, Nederländerna, Norge, Portugal, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA). Easyfairs driver dessutom 10 mässanläggningar i Belgien, Nederländerna och Sverige (Antwerpen, Gent, Nekkerhal – Mechelen, Namur, Gorinchem, Hardenberg, Venray, Göteborg, Malmö och Stockholm).

Koncernen har drygt 750 anställda och omsatte under verksamhetsåret 2017–2018 drygt 157 miljoner euro.

Besök vår webbplats för mer information: www.easyfairs.com

Scroll to Top