2-3 april 2025 | Prioritet Serneke Arena | Göteborg

Stories of Women in Engineering
Alten Sverige

Stories of Women in Engineering

ALTENs kvinnor och män är drivkraften bakom vår verksamhet. Koncernens förmåga att utveckla och främja de bästa talangerna är grundläggande för att vi ska kunna uppfylla våra kunders behov.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Jag heter Anna, är civilingenjör och jobbar på ALTEN i Sverige.
Ursprungligen kommer jag från Västerås men flyttade för att studera min kandidatexamen i Industriell Ekonomi och Teknik; efter det fortsatte jag med min magisterexamen i Industriell Ekonomi och Innovation. Jag är uppvuxen i en typisk ingenjörsfamilj och har alltid varit fascinerad av samspelet mellan människa och teknik. Jag fick tidigt insikten att vi inte skulle vara i närheten av det moderna samhälle vi har idag om det inte vore för alla fantastiska ingenjörer där ute.

Vad jobbar du med på ALTEN? Vad har du för roll och ansvarsområden?
Jag arbetar för närvarande inom fordonssektorn där jag ansvarar för att leda maskinupphandlingsprojekt, hela vägen från förstudier till produktion.

På vilket sätt är det projekt du arbetar med innovativt?
Det projekt jag leder handlar om att bygga en produktionslinje för nya elektrifierade produkter som ännu inte finns på marknaden. Det är ett stort steg mot ett mer hållbart transportsystem.

Vilka är dina karriärmål? Hur tror du att din expertis och erfarenhet kan bidra till att utveckla ingenjörsvetenskapen?
Mina karriärmål är att fortsätta utvecklas som ingenjör och att fortsätta göra världen bättre genom att hitta hållbara tekniska lösningar.

Vilken roll kan kvinnliga ingenjörer spela för att inspirera och ge andra möjlighet att påverka världen positivt?

Som kvinnlig ingenjör tycker jag att det är viktigt att inspirera andra kvinnor som kanske är osäkra på om de ska välja ingenjörsyrket. Ett sätt att göra det är att lyfta fram de olika roller som finns och den expertis som behövs.

Vilka råd skulle du ge till andra kvinnliga ingenjörer?
Mitt råd till alla kvinnor som arbetar inom teknik och andra mansdominerade yrken är att ha modet att stå upp för sina åsikter och tro på sin kompetens.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top