Stories of Women in Engineering
Alten Sverige

Stories of Women in Engineering

ALTENs kvinnor och män är drivkraften bakom vår verksamhet. Koncernens förmåga att utveckla och främja de bästa talangerna är grundläggande för att vi ska kunna uppfylla våra kunders behov.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Under de senaste åren har vi gjort samordnade ansträngningar för att motverka vissa allmänt spridda stereotyper och missuppfattningar för att uppmuntra unga kvinnor att söka sig till ingenjörsyrken. Denna samling av intervjuer, Stories of Women in Engineering, syftar till just detta.

Vilket är ditt nuvarande projekt på ALTEN?

– Jag utvecklar mjukvara för tåg.

Vad lockade dig till ALTEN och vad tycker du bäst om i din vardag?

– Jag lockades av de många möjligheterna att pröva olika inriktningar inom mitt expertområde. Det jag tycker mest om är att jag aldrig vet vilka utmaningar jag kommer att möta varje dag, men jag vet att jag kommer att göra mitt bästa för att lösa dem så gott jag kan.

Berätta om nätverket Women@ALTEN:

– Jag tycker att människor överlag är mycket positiva till att få in fler kvinnor i tekniken.

Jag är en del av Women@ALTEN, ett internt nätverk som syftar till att skapa samhörighet mellan alla kvinnor som arbetar på de olika kontoren. Vi strävar också efter att locka fler kvinnor att gå med i ALTEN och att inspirera unga tjejer att fokusera mer på tekniska utbildningar.

Vad inspirerar dig till att bli en bättre person och medarbetare?

– Jag är en person som påverkas av människorna omkring mig. Om jag befinner mig i en miljö där människor är positiva kommer jag också att vara det. Därför försöker jag alltid vara en bättre människa, för jag vet att det kan ha en god effekt på andra.

Vad får dig att vilja gå till jobbet varje dag?

– På ALTEN har jag alltid blivit sedd och hörd. Vi har en mycket bra gemenskap med människor som strävar efter att gå i samma riktning och hjälpa varandra att nå våra gemensamma mål. Och jag vet att jag kommer att lära mig nya saker varje dag.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top