Magnus Penker

Magnus Penker är en Wall Street Journal och USA Today bästsäljande författare, internationellt känd ledare om innovation, hållbarhet och affärsomvandling. Han är föreläsare i prestigefyllda globala forum och evenemang, som – The Global Peter Drucker Forum, topprankade internationella affärs- och designskolor, en mängd olika föreningar och några av världens största företag. Penker lanserade nyligen storsäljaren Play Bold och skrev på en 5:a
Volume Series on Business Innovation med titeln The Complete Guide to Business Innovation, är en tidigare medverkande redaktör på International Journal of Innovation Science och kolumnist för den amerikanska affärstidningen Inc Magazine.

Som ett resultat av dessa prestationer har han hedrats med Business Worldwide Magazine-priset som “Most Innovative CEO Sweden 2016” och utsedd till Global Top 100 CEO av CEO Monthly year 2018. Dessutom har han lanserat 10 start-ups, som han förvärvade, vände och sålde.

Under de senaste 10 åren har han använt sina praktiska och teoretiska insikter för att utveckla InnoSurvey®, en ledande metodik och global innovationsdatabas som används för att analysera och ge råd till företag, företagsledare och forskare runt om i världen. Idag är Penker VD och grundare av Innovation360 Group, som har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, med ledningskontor i New York, Toronto och Sydney.

Genom sina bästsäljande amerikanska böcker om digitalisering och IT-teknik och sina mer än 20 års erfarenhet som managementkonsult och företagsledare. Penker inspirerar ledare att hitta ett nytt sätt att tänka och organisera för att hålla sig på topp.

Penker drivs av insikten att vi i dessa turbulenta tider måste förstå vad vi är riktigt bra på och bestämma hur vi kan använda dessa förmågor och kompetenser för att skapa fördelar på en globaliserad marknad med oändliga möjligheter. Den globala kartan ritas om i hastigheter som vi inte sett tidigare, och historiskt låga räntor lockar kapital till globala digitala riskprojekt som ytterligare kommer att stärka denna rörelse.

Scroll to Top