Advisory board

Vi har fyllt vårt Advisory Board med starka representanter ifrån näringslivet som har en direkt koppling till branschen. Vi har dessutom ett levande  forum där vi stämmer av utvecklingen framåt och säkerställer att vi är på rätt spår för att alltid vara relevanta för våra utställare och besökare. Vi är oerhört stolta över våra representanter!

Erik Behm

Erik Behm

Area & Investment Manager ICT 
Business Region Göteborg

Har i 10 år varit ansvarig för att attrahera utländska företag samt ge support till västsveriges ICT kluster. Erik har en stor passion för ICT branschen och är specialist på EdTech, AI, Space & Antenn teknologi. Erik har en masterexamen från Chalmers med inriktning Industrial Engineering & Management.

Ivica Advisory board

Ivica S. Maric

Manager – Simulations, Scenarios and V&V
Volvo

Har en bakgrund inom Physics Engineering, från KTH i Stockholm samt Chalmers i Göteborg. Med mer än 20 års industriell erfarenhet, de senaste 14 åren har jag verkat inom Volvo Group Corporation. Min professionella erfarenhet sträcker sig från rymdindustri och utveckling av mätmetoder för jet- och raketmotorer till automotive industrin som kvalitetsansvarig, med fokus på verifiering och validering. Idag leder jag avdelningen för simulatorer, scenarier samt V&V på Volvo GTT, där vi arbetar med att utveckla självkörande lastbilar.

Bo Advisory board

Bo Johansson

Director Special Projects & Senior Advisor
Volvo Bus Corp

Formell utbildning civ-ing Chalmers samt delar av civ-ek-utbildningen från Göteborgs Universitet

Volvo Personvagnar mellan 1977 & 1998. Olika uppgifter inom produktion , produktutveckling , inköp och eftermarknad.

Volvo Bussar 1998 – Olika uppgifter inom produktutveckling , kvalitet och joint ventures. Nu ”Director Special Projects & Senior Advisor”.

Stefan Advisory board

Stefan Christiernin

Director External Research
Volvo Cars Corporation

Jobbar på Volvo Cars och har ett brett förflutet inom både akademi och entreprenörskap. Han är docent och dr I fysik och professor i simulerings-/datateknik, har varit vicerektor på högskolan Väst, har varit med och startat ett antal mindre bolag och är även aktiv som deckarförfattare. Innan Volvo Cars jobbade han på NEVS med teknikbaserad affärsutveckling i spannet mellan morgondagens teknik, partnerskap och de nya och förändrade affärsmöjligheter detta för med sig.

Malin

Malin Kjällström

Affärsutvecklare
Connect Väst

Malin arbetar som affärsutvecklare på Connect Väst. Hon ansvarar för tillväxtkapitalet, Springboard-programmet och är projektledare för Connect2Capital. Innan Connect Väst arbetade Malin som investeringsanalytiker på Almi Invest.

Hon är också en av ägarna och arrangören av Göteborgs Tech Week som är ett evenemang fyllt med workshops, nätverk, affärsmöjligheter och mycket mer. Evenemanget äger rum varje år i Göteborgs stad.

Flemming

Flemming Vejlö

Sales Director
Scionova AB & ordförande EIG

Är nuvarande ordföranden för EIG (Electronics Industry Ass. I Göteborg).

Per Advisory board

Per Lundberg

Regional Säljchef
ÅF Digital Solutions avdelning Embedded

Ansvarar för organisationens kundbearbetning och erbjudandet mot kunderna, vilket i huvudsak är företag som utvecklar produkter till stor del baserade på elektronik och mjukvara.

De är en av Sveriges största tjänsteleverantör inom just Embedded med en betydande inhouse projektorganisation, och ÅF är ett av Sveriges största tekniska konsultföretag.

Personligen har han en Master of Science i elektronik, och har arbetat hela sin professionella karriär inom konsultvärlden. Började 2004 som konsult inom hårdvarukonstruktion, sedan mer inom projektledning och har sedan 2011 arbetat med tekniknära försäljning och som chef för ett antal medarbetare. Numer endast med försäljning.

Robert Advisory board

Robert Olsson

Grundare & Senior Advisor
FRONTSIDE Electronics AB

Robert Olsson är grundare till FRONTSIDE Electronics AB och har mer än 40-års erfarenhet av avancerad elektroniktillverkning i Göteborg.

Idag är Robert Senior Advisor i Frontside och sitter bland annat även i styrelsen för Ung Företagsverksamhet i Göteborg, Nyföretagarcentrum i Härryda, Partner Göteborg mm.

FRONTSIDE Electronics AB är ett högteknologiskt elektroniktillverkningsföretag med ca: 40 personer beläget i Mölnlycke Företagspark.

Man tillverkar både prototyper och kompletta produkter i stora serier för kunder allt ifrån Chalmers groddföretag till stora koncerner som Volvo, Zenuity, SKF, Ericsson, Assa mfl.

Lennart Advisory board

Lennart Lundgren

Affärsutvecklare
Staga Sweden

Nuvarande aktivitet: Affärsutvecklare på Staga och egenföretagare på Tuve Science

Boel Wadman

Boel Wadman

Research & Business Developer/Focus Area Leader in Manufacturing
RISE Research Institutes of Sweden

Arbetar på RISE IVF i Mölndal och leder F&U-projekt inom plåtformning, verktygsframtagning och automation samt testbädden LIGHTest för införande av nya material.
Internationellt: Koordinerar den tekniska kommittén i EUREKA-klustret SMART Advanced Manufacturing och RISE aktiviteter i det nya programmet EIT Manufacturing.

Johan Hellsing

Technical Specialist Electric Propulsion Systems
CEVT

Har en teknisk licentiatexamen från Chalmers med inriktning elektriska maskiner för elfordon. Han har 20 år i branschen och har oftast jobbat som teknisk specialist eller som projektledare för forskningsprojekt på både Volvo Personvagnar, AB Volvo och nu CEVT. Från början mera inriktat på just elmotorn, men efter hand mer breddat till att innefatta allt som har med drivlinor i hybridfordon och elfordon att göra.

Johan Bengtsson

Johan Bengtsson

Marknadsansvarig
Chalmers industriteknik

Johan brinner för att se till att teknik blir tillämpad och kommersiell så att den kommer människan till nytta. Han jobbar med affärsutveckling och försäljning.
Johan har lång erfarenhet från kemi- och processindustri i olika roller inom ledning, marknad & försäljning, forskning & utveckling samt produktion.

Scroll to Top