Vi träffar Magnus Hildingsson CEO, Simplex Motion AB

mattias hildingsson simplex motion advanced engineering

Vi träffar Magnus Hildingsson CEO, Simplex Motion AB. Det är viktigt med
”Made in Sweden” tycker Scale up bolaget med svensk patenterad teknologi som flyttar hem produktionen.

Berätta lite om Simplex Motion
Bolaget grundades 2013, idén föddes av grundaren Johan Lindén som letade alternativ till återkoppling av position för servomotorer. Lösningen blev en patenterad sensorteknologi utan rörliga delar som integrerades direkt på styrkortet. Motorn togs från R/C-modellindustrin där utvecklingen kommit längre än på industrisidan. Slutresultatet blev en kompakt och fullt integrerad servomotor med högt vridmoment i förhållande till både vikt och storlek.

Med hjälp av Chalmers entreprenörsskola (Chalmers Ventures) startades bolaget med den patenterade teknologin som grund. Nu befinner sig det Göteborgsbaserade bolaget i ett händelserikt scale up skede och väljer att flytta hem produktionen till Sverige.

Vad är ert fokus just nu?
Att synas, få känner till att det finns en servomotortillverkare i Göteborg. En annan viktig del i bolagets värderingar är att hålla hög integritet kring hållbarhet och långsiktighet. Det är viktigt att svensk innovation stannar i Sverige och att vi kan behålla kontroll över leveranskedjan samt upprätthålla en hög kvalitet och leveranssäkerhet till våra kunder. Det handlar om flera saker, dels att alltid bevara hållbarhetsperspektiv, dels säkerställa kundnöjdheten och i förlängningen även skapa arbetstillfällen lokalt. I det skede som Simplex Motion befinner sig står kundnöjdhet och service i fokus. Att lösa kundernas problem och erbjuda dem smarta lösningar. Ibland behöver kunden även en växellåda och broms till motorn, vi köper in, monterar och levererar ett färdigt kit vilket förenklar för kunden. Inom industrin är preventivt underhåll avgörande och för att förebygga driftstopp kan man nyttja de inbyggda funktionerna och läsa ut driftstatus i den smarta motorn som Simplex Motion erbjuder.

Applikationsområdena är många. Simplex Motions kunder idag behöver hjälp med allt från produktionsrobotar, pumpar, grippers, AGV* eller elektriska ställdon till passagegrindar på skidanläggningen. Vart helst det behövs en styrd rörelse.

Vad ser ni fram emot mässan?
Vi ser fram emot att interagera med våra kunder och alla potentiella kunder på plats på Advanced Engineeing. Vi är ett Scale up – bolag som behöver synas. Vi vill nå ut brett och slå ett slag för ”Made in Sweden”.

Tack snälla Mattias!
Om ni är intresserade av att prata med
Simplex Motion på mässan så besök monter J:13!

Psst, du har väl inte missat att besöka mässa är kostnadsfritt för dig inom industrin?

Dela inlägget:

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter om mässan och för att följa våra uppdateringar om hur vi skapar säkra mötesplatser. Få även första tjing till våra event och medverka i exklusiva tävlingar. Vi delar bara med oss av givande information – Det är ett löfte som vi ger dig som prenumerant! 

Scroll to Top